Dynasplint Systems, Inc. is sinds 1981 pionier en marktleider op het gebied van dynamische spalksystemen, die niet alleen bijdragen aan het herstel van de fysieke functie maar, belangrijker nog, de kwaliteit van leven van patiënten verbeteren die lijden aan gewrichtsstijfheid en in hun bewegingsbereik beperkt worden door een ongeval, trauma, operatie of ziekte.
Tot op heden hebben meer dan een kwart miljoen patiënten de voordelen van Dynasplint® systemen ervaren. Het aspect dat in hoofdzaak verantwoordelijk is voor de doeltreffendheid van deze systemen is de LLPS-technologie (lage belasting in combinatie met lange termijn rek), waarbij de juiste biologische prikkel ontstaat die op den duur resulteert in de permanente lengteverandering van ingekort bindweefsel. Het is klinisch aangetoond dat Dynasplint® systemen de duur en de kosten van revalidatie aanzienlijk reduceren – in veel gevallen tot zelfs meer dan 50%.

Dynasplint® systemen zijn eenvoudig maar toch uiterst betrouwbaar als het gaat om ontwerp en functionaliteit. En hoewel ze ontwikkeld zijn voor thuisgebruik, vormen ze een ideale aanvulling op de standaard behandelmethoden die artsen en therapeuten voorschrijven.

Dankzij onze jarenlange ervaring als fabrikant en leverancier kunnen onze professionele consultants totale ondersteuning bieden aan medisch beroepsbeoefenaars. Deze service omvat naast productaanpassing en gebruiksinstructies ook de nazorg, de afstelling en de ontwikkeling van behandelprotocollen.

Resultaten gebaseerd op ervaring, betrouwbaarheid, kennis, service en ondersteuning, ofwel Stretch Beyond Your Expectations™

Dynasplint® Producten

WAT ZIJN DYNASPLINT ®-systemen?
Dynasplint ® Systems zijn bilaterale veergeladen spanningssystemen, die patiënten, die een bewegingsbeperking hebben als gevolg van ingekort bindweefsel, kunnen helpen de range of motion (ROM) te vergroten, terwijl er tijd en kosten bespaard worden bij de revalidatie van bewegingsbeperkingen.

DE KENMERKEN

BIOMECHANISCH CORRECT:
Dynasplint ® Systemen zijn biomechanisch correct gezien het 3 of 4, punt druk/tegendruk systeem. Dit ontwerp zorgt ervoor dat Dynasplint ® Systemen de handen van de therapeut nauw nabootsen.

FYSIOLOGISCH CORRECT:
Dynasplint®-systemen passen Low-Load Prolonged Duration Stretch (LLPS lage belasting in combinatie met lange termijn rek) op het bindweefsel toe , door de eind ROM van de patiënt te zoeken. De lage rek intensiteit is comfortabel en veilig waardoor de patient het systeem voor een langere periode kan dragen.

T.E.R.T. (Total End Range Time):
De met een veer geladen Dynasplint®-systemen zoeken voortdurend naar de beschikbare eindbewegingsuitslag van de patiënt en blijven het gewricht voortdurend zachtjes rekken. De technologie van Dynasplint® -systemen maakt gebruik van LLPS om de weke delen permanent te verlengen met het principe van TERT (Total End Range Time, totale tijd in het einde van de bewegingsuitslag)

BILATERAAL TENSIE SYSTEEM:
Het bilaterale tensie-systeem past een gelijke hoeveelheid kracht toe over de gewrichtslijn en behoudt een goede anatomische aanpassing, zelfs als de spanning wordt verhoogd. Al deze kenmerken dragen bij aan het comfort voor de patiënt.

MAATWERK:
Alle Dynasplint consultants krijgen een uitgebreide training met betrekking tot onze producten en met betrekking tot diagnoses die verband houden met bewegingsbeperkingen. Dynasplint consultants maken de unit op maat, geven ondersteuning en follow-up zodat het Dynasplint systeem juist gebruikt wordt.

PATIËNT VRIENDELIJK:
Dynasplint systemen zijn gelabeld en gemakkelijk aan en uit te doen. Het veranderen van druk is zeer eenvoudig.

DRAAGTIJD:
De optimale draagtijd van de Dynasplint is 6-8 uren. De patient moet de unit dragen terwijl hij rust, bij voorkeur gedurende de nacht


PRODUCTIE EN REINIGINGSPROCES:
Alle Dynasplint systemen worden geproduceerd op onze productieafdeling in Stevensville, MD, USA. Na ieder patientgebruik wordt de Dynasplint volgens een 39 punten tellend proces, gereinigd (refurbishment proces). Alle pads en banden (zachte onderdelen) worden van de gebruikte Dynasplint afgehaald. De Dynasplint wordt  opnieuw uitgelijnd, schoongemaakt en van nieuwe pads en banden (zachte onderdelen) voorzien.
 

Nederland

Dynasplint Europe
De Koumen 82
6433 KE HEERLEN
Tel.: +31 (0)45-523-0418
Fax.: +31 (0)45-523-1303
KvK: 14043209

Dynasplint Duitsland

Dynasplint

Dynasplint Europe
De Koumen 82
6433 KE Heerlen
Niederlande


Telefon.: ++31 (0) 455230418
Fax: ++31 (0) 455231303
 

USA Dynasplint Systems Inc

Corporate Headquarters
River Reach, W21
770 Ritchie Highway
Severna Park, MD 21146
Toll free: 1-800-638-6771
www.dynasplint.com

Canada

Dynasplint Canada
20-4000 Steeles Ave West
Woodbridge ON L4L 4V9
Tel.: 905-851-1892
Fax: 905-851-3494
Toll Free: 1-800-668-9139
www.dynasplint.ca