Testimonia & ervaringsverhaal

Op een dag deed Andrew een wedstrijdje met zijn broers en, voor de eerste keer dat ik mij kan herinneren, won hij !!! "Je kunt de vreugde daarvan alleen waarderen als je, †je kind hebt zien worstelen en vechten – en je zijn frustratie van dichtbij gevoeld hebt….”

Volledig verhaal:

Andrew was gediagnostiseerd met een milde vorm van Cerebrale Parese, die o.a. een verkorting van de achillespees veroorzaakt, met name bij zijn rechterbeen. †We hebben veel verschillende behandelingen geprobeerd; hij heeft een gipsprogramma gevolgd hiervoor, hij droeg maandenlang dag- en nacht AFO’s (Enkel Voet Ortheses), hij sliep zelfs met de AFO’s voor een lange periode en we hadden een intensief fysiotherapieprogramma om te proberen de achillespees op lengte te houden. Voor een tijdje werkte dit goed, maar na zijn 5e verjaardag begon hij langzaam maar zeker weer in te leveren. In het najaar hadden we een punt bereikt van 13 graden flexie in zijn rechterenkel, maar tegen het voorjaar was dit terug naar 0 graden flexie. Zijn looppatroon was nog onstabieler geworden en hij werd langzamer en langzamer met rennen bij voetbal. We hadden al iedere dag een half uur fysiotherapie thuis om te proberen de enkel te mobiliseren en de pezen te rekken, maar dit hielp duidelijk niet.

Toen iemand voorstelde eens naar Dynasplint informatie te kijken, hebben we de therapeut hiernaar gevraagd en samen de informatie doorgenomen. Andrew leek inderdaad een goede kandidaat voor een Dynasplint Systeem. We konden niet geloven dat na 1 maand slapen met de Dynasplint zijn flexie al was verbeterd van 0 naar 8 graden. Na 2 maanden zat hij op 12 graden en zijn we gestopt met de dagelijkse oefeningen (wat een opluchting !!!). Hij rent nu beter en sneller dan hij ooit gedaan heeft !! Op een dag deed hij een wedstrijdje met zijn broers en, voor de eerste keer dat ik mij kan herinneren, won hij !! Je kunt de vreugde daarvan alleen waarderen als je, je kind hebt zien worstelen en vechten - en je zijn frustratie van dichtbij gevoeld hebt - met zijn gevoel dat hij “niet snel” is en “nooit zal kunnen winnen”.

Ik zag hem rennen en dacht “ik kan niet geloven hoe goed hij eruit ziet!”. Zelfs zijn broer gaf aan dat Andrew veel sneller kan rennen dan voorheen. De Dynasplint was voor ons een klein wonder, net op het moment dat niets anders meer leek te helpen bij mijn zoon. Ik voel een enorme opluchting dat ik niet langer machteloos hoef toe te kijken hoe zijn mobiliteit elke maand steeds verder achteruitgaat. Maar het beste van alles; we hoeven hem nu niet meer iedere dag te dwingen om oefeningen te doen. Hij slaapt met het Dynasplint Systeem, waarbij het rekken vanzelf geregeld is in het systeem. Eerlijk, ik zou wensen dat we hiervan eerder op de hoogte waren geweest – dan zouden we mogelijk het gipsprogramma, de AFO’s en de worsteling van dagelijkse fysiotherapie en oefeningen met een 5-jarige, vermeden hebben. We zijn dankbaar voor de vooruitgang die hij met de Dynasplint gemaakt heeft. Maar met name ook voor het zelfvertrouwen dat Andrew nu terugwint met zijn nieuwe mogelijkheden !!!

Hartelijk bedankt,†Emmie, moeder van Andrew (een 5-jarige patiŽnt).